Baka dessa krämiga små pajer vid ett speciellt tillfälle.
Ingredienser
Mördeg
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör eller margarin
Rivet skal av en halv apelsin
Fyllning
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2½ msk kakao
1½ dl mellangrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att baka mördegen. Blanda mjöl, socker, matfett och rivet apelsinskal i en skål. Låt degen vila 15-30 minuter i kylskåpet.
Klä fortionsformarna med degen genom att trycka ut den med fingertopparna. Baka nederst i ugnen i 15 minuter.
Smält matfettet i en kastrull. Blanda ner socker, kakao och vispgrädde. Sjud upp och låt koka i 10-15 minuter tills såsen har tjocknat. Rör om då och då. Ta såsen från värmen och låt den svalna.
Ta ut portionsformarna ur ugnen och låt dem svalna. Fördela fyllningen i formarna. Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar.