Dessertpaj med kola

Serverar: 8 portioner

Baka dessa krämiga små pajer vid ett speciellt tillfälle.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • Rivet skal av en halv apelsin
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2½ msk kakao
  • 1½ dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att baka mördegen. Blanda mjöl, socker, matfett och rivet apelsinskal i en skål. Låt degen vila 15-30 minuter i kylskåpet.
    2. Klä fortionsformarna med degen genom att trycka ut den med fingertopparna. Baka nederst i ugnen i 15 minuter.
    3. Smält matfettet i en kastrull. Blanda ner socker, kakao och vispgrädde. Sjud upp och låt koka i 10-15 minuter tills såsen har tjocknat. Rör om då och då. Ta såsen från värmen och låt den svalna.
    4. Ta ut portionsformarna ur ugnen och låt dem svalna. Fördela fyllningen i formarna. Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar.

    Liknande recept

    5
    1 h
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben