Dessertpajer med citronkräm

Serverar: 8 portioner

Paj med ljuvlig citronkräm som blir en fräsch avslutning på en måltid.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Citronkräm
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1¼ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Topping
  • 2 dl mango, skuren i bitar
  • 2 dl ananas, skuren i bitar
  • 2 dl kiwi, skuren i bitar
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl och florsocker i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela degen i 8 bitar och tryck ut den i portionsformar ca 10 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
    4. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
    5. Låt krämen sjuda på svag värme samtidigt som den vispas tills den tjocknar i ca 10 minuter.Rör ner det smälta smöret, citronskal och saft. Låt krämen stå kallt.
    6. Fyll formarna med citronkrämen och toppa med exotisk fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben