Det enklaste rostbrödet

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Familjer med många barn och främst tonåringar vet att det går åt bröd, mycket bröd. Mitt recept är gott och enkelt och räcker till två limpor. Brödet är suveränt att rosta och går utmärkt att frysa. Kan göras med havremjölk och mjölkfritt smör, resultatet blir kanon!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Blanda i vatten, smör tillsammans med jästen, rör. Tillsätt sockret och saltet. Arbeta in vetemjölet och arbeta degen smidig - gärna i maskin. Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Arbeta ihop degen i degbunken. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje degbit, rulla den som en rulltårta. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk 20 - 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda på galler långt ner i ugnen i cirka 35 minuter. Låt bröden svalna på galler under en bakduk. Allt kan bytas ut mot mjölkfria produkter, blir kanonbra!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    pennan 21 november 2014

    fel gradantal eller tid i ugnen

    pennan 22 november 2014

    jag provade i dag igen men hade bara brödet inne i ca 25 min då vart det kanon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben