Dillgurka

Västeråsgurkan har fått sitt namn efter staden Västerås, men är en inläggningsgurka eller frilandsgurka som man också kan kalla den.

Ingredienser

  • 15 st västeråsgurkor
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl ren ättika, 24% eller 2 dl ättikssprit 12%
  • 3 dl strösocker
  • 0,25 dl salt
  • 0,5 dl gula senapskorn
  • 8 dillkronor
  • Pepparrot
  • Instruktioner

    1. Tvätta gurkorna väl.
    2. Skiva dem och lägg dem i ett krus eller burk.
    3. Blanda samman ingredienserna till lagen och häll över gurkorna. Låt stå minst en vecka före servering. Förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asabar 4 augusti 2012

    hej undrar över hållbarheten eftersom lagen inte ska kokas upp och hällas het över gurkorna bra recept med mindre socker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben