Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

Serverar: 4 portioner

Fräsch burgare i pitabröd med snabbinlagd gurka och krämig dressing.

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ msk socker
  • 1 msk finhackad dill
  • Dressing
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 dl grovt rivet äpple
  • 1 tsk salt
  • 4 färdiga laxburgare (färska eller frysta)
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel längs med. Blanda med vitvinsvinäger, socker och dill. Ställ åt sidan.
    2. Rör ihop créme fraiche, majonnäs, pepparrot, rödlök, äpple och salt.
    3. Stek laxburgarna i olja på båda sidor tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Värm pitabröden. Lägg burgare, dressing och gurka i bröden. Hugg in!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben