Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar och lägg i en bunke. Använd en mixer för att göra fisken till en jämn fiskfärs. När färsen är klar tillsätter man ägg, ströbröd, citronjuice och den hackade persiljan.
Salta och peppra och blanda ordentligt.
Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
Ta sedan ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera sedan burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Men jag kan också tillägga att jag gjorde dessa lite mer enligt lchf... de var ju nästan bra redan från början, men jag tog bort ströbrödet o tillsatte i stället 1/2 msk fiberhusk och 2 msk pofiber. Sedan såg jag fel o hann slänga i hälften av majonäsen o all chili i fiskfärsen ocskå... men det blev SUPER gott!!!
En klar 5:a för detta recept som jag kommer göra många många gånger mer! Barna älskade det med, bara en sån sak..... WOW!!! Räddad nu kan jag få i min minsta fisk!!!!!!
Bellisen111 januari 2012
Fantastiskt goda!!! Till och med mannen som inte gillar fisk åt dem med god aptit :)
Otroligt Bra recept! Tack för det Tine
Goda kommer att göra dessa igen, det blir en 5:a.
Fantastiskt gott,muuuums.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Men jag kan också tillägga att jag gjorde dessa lite mer enligt lchf... de var ju nästan bra redan från början, men jag tog bort ströbrödet o tillsatte i stället 1/2 msk fiberhusk och 2 msk pofiber. Sedan såg jag fel o hann slänga i hälften av majonäsen o all chili i fiskfärsen ocskå... men det blev SUPER gott!!! En klar 5:a för detta recept som jag kommer göra många många gånger mer! Barna älskade det med, bara en sån sak..... WOW!!! Räddad nu kan jag få i min minsta fisk!!!!!!
Fantastiskt goda!!! Till och med mannen som inte gillar fisk åt dem med god aptit :)