Torsk- och laxburgare

Serverar: 4 portioner

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Ingredienser

  • 200 g norsk laxfilé, med skinn
  • 200 g norsk torskfilé
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 citron
  • 2 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • Chilimajonnäs
  • 0.75 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i en bunke.
    2. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs. Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen. Salta, peppra och blanda ordentligt.
    3. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
    4. Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
    5. Chilimajonnäs: Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben