Laxburgare

Tid: 40 minuter

kalasgod och supernyttig laxburgare.

Ingredienser

  • 500 gram laxfilé
  • 1/2 liter vatten
  • 1 tesked salt (kokning av laxen)
  • 2 scharlottenlökar
  • 4 matskedar ströbröd eller rivna brödsmulor
  • 2 ägg
  • 1/2 tesked salt
  • lite svartpeppar
  • Instruktioner

    1. koka upp vatten och salt i en kastrull. lägg i laxbitarna, sänk värmen och lägg på ett lock. låt fisken koka i 8 minuter.
    2. ta av locket och låt fisken svalna i ungeför 15 minuter. passa på att förbered dina tillbehör under tiden.
    3. lyft upp fisken ur kokvattnet. smula ner fisken i en bunke och mosa med en gaffel.
    4. skala lökarna och dela dom mitt itu. hacka dom så smått du kan.
    5. häll i löken i bunken med lax och lägg också i ströbrödet, knäck i äggen och salta och peppra. blanda tills du har en smet.
    6. forma smeten till platta biffar så att alla som ska äta får en eller två var. lägg upp dom på en stor tallrik.
    7. lägg olja i stekpannan och sätt på medelstark värme. stek "biffarna" i ungeför 3 minuter, vänd med stekspade och stek på andra sidan lika länge.
    8. servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben