Serverar: 2 portioner
Jag använder den frysta portionslaxen väldigt ofta. Detta recept är ett toppengott alternativ. Smidigt, mättande, nyttigt och gott.
Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan med en matberedare. Skala och finhacka löken. Blanda laxfärsen med de övriga ingredienserna. Forma till två stycken biffar. Stek på medelvärme i smör, ca 5-7 minuter på varje sida. Gör under tiden såsen. Tvätta skalet på citronen. Riv skalet fint och pressa ur saften. Smula ner buljongtärningen i grädden och crème fraichen. Tillsätt krydda, citron och gräslök. Låt småputtra en stund. Red med maizena till önskad konsistens.
Den godaste såsen jag ätit till fisk. Har delat med mig till många av mina vänner och dom tycker samma som jag.
Kan bara säga KANON om Laxburgaren! Såsen "OBESKRIVLIGT GOD"! Allt blev bara bra! Matamatören Keith Ehlén
Både laxburgaren och citronsåsen blev otroligt goda! Kommer garanterat göras igen! :)