Fiskgratäng med citronsås.

Serverar: 4 portioner

En jättegod fiskrätt med smak av citron.

Ingredienser

  • 400-600 g fiskfilé
  • 1 burk ärtor och morötter med spad (Ica)
  • 3 dl mild citronsås (Kelda)
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk dill (finklippt)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar (malen)
  • Garnering
  • Klippt dill
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken och skär den i två cm tjocka skivor. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda.
    2. Fördela ärtor och morötter på fisken.
    3. Vispa ihop spadet från grönsakerna, citronsås, vetemjöl och den finklippta dillen. Häll det över gratängen.
    4. Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.
    5. Garnera gratängen med klippt dill och citronskivor.
    6. Servera med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saaandris 3 juni 2009

    Ska prova detta recept nu ikväll, låter gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben