Laxburgare på färsk lax

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Man kan göra allt av lax, även burgare!

Ingredienser

  • 500 g färsk lax
  • 2 skivor kallrökt lax
  • 2 tsk kapris, hackad
  • 1 msk dill, hackad
  • ½ lime, saften
  • ½ lök, finhackad
  • 1 äggvita
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka laxen fint med kniv. Blanda alla ingredienser i en skål. Forma lax burgarna på individuella utklippta smörpapper, gärna med hamburgepress om du har. De är lite lösa i konsistensen och inte helt enkla att jobba med.
    2. Stjälp upp dem i stekpannan när det är dags att steka. Någon minut på varje sida räcker om man vill ha den lite rosa i mitten.
    3. Servera i hamburgerbröd med sallad, lök och någon god sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben