Laxburgare med senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta gillar både barn och vuxna

Ingredienser

  • 500 g laxfiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk gräslök
  • 2 ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • Senapssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Lägg löken i en matberedare och kör tills den är hackad. Lägg i lax och kryddor och mixa tills det är en grov smet. Blanda i ägg och grädde och kör beredaren en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig. Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och kokas ca 15-20 minuter och häll av vattnet. Gör potatismos av potatisen. Smält smöret i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till lite så att de blir jämnt platta som en burgare. Stek några minuter på varje sida.
    2. Blanda crème fraiche med dijonsenap. Smaka av och blanda ev i mer senap. Testa gärna att byta ut senapen mot i lime istället. Tag då skal och saft från en lime och blanda med crème fraiche.
    3. Servera med potatismoset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 29 maj 2013

    Höftade mitt recept pga. mindre laxmängd. Satte även dit lite ströbröd. Toppengoda och full poängpott/ kram Ps Såsen gjorde jag inte denna gång

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben