Thailändska laxburgare med sweetchili-slaw

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Vi har börjat köra Burger-Tuesday hemma hos mig, mycket uppskattat av alla husets medlemmar! Detta är det senaste tillskottet, makalöst goda och saftiga burgare med fantastisk thai-smak!

Ingredienser

  • 600 g skinnfri lax
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 lime (endast skalet)
  • 1,5 msk röd currypaste
  • 2 tsk Worcestershire-sås
  • 2-3 msk soja
  • 1 msk olja
  • Svartpeppar
  • Ev salt
  • Fullkornshamburgerbröd
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 2 grovrivna morötter
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk sweet chili-sås
  • Salt
  • Peppar
  • Ärtskott
  • Rödlök
  • Tomat
  • Instruktioner

    1. Laxburgare: Skär laxen i små kuber och mixa i matberedare tillsammans med ägget och grädden till en slät färs. Pressa i vitlöken. Finhacka paprikan, salladslöken, citrongräset och chili och rör ned i färsen tillsammans med rivet skal av 1/2 lime, currypaste, Worcestershire-sås, soja och olja. Krydda med svartpeppar och ev salt (efter smak). Forma tjocka biffar i stekpannan och stek i olja på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida, gärna under lock för att behålla saftigheten i fisken. Obs, vänd dem endast 1(!) gång. Stick försiktigt i dem med gaffel för att se till att de är genomstekta. Sweetchili-slaw: Blanda vitkål, morot, creme fraiche, majonnäs, vinäger, sweetchili-sås och salt/peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens, allt efter egen preferens.
    2. Servera burgarna med fullkornsbröd, ärtskott, sweetchili-slaw, tomat och lök!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben