Thailändska laxburgare med sweetchili-slaw
Vi har börjat köra Burger-Tuesday hemma hos mig, mycket uppskattat av alla husets medlemmar!
Detta är det senaste tillskottet, makalöst goda och saftiga burgare med fantastisk thai-smak!
Ingredienser
600 g skinnfri lax
1 ägg
1/2 dl grädde
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 salladslökar
2 stjälkar citrongräs
1/2 röd chili
1/2 lime (endast skalet)
1,5 msk röd currypaste
2 tsk Worcestershire-sås
2-3 msk soja
1 msk olja
Svartpeppar
Ev salt
Fullkornshamburgerbröd
6 dl strimlad vitkål
2 grovrivna morötter
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1,5 tsk vitvinsvinäger
2 msk sweet chili-sås
Salt
Peppar
Ärtskott
Rödlök
Tomat
Instruktioner
- Laxburgare:
Skär laxen i små kuber och mixa i matberedare tillsammans med ägget och grädden till en slät färs.
Pressa i vitlöken. Finhacka paprikan, salladslöken, citrongräset och chili och rör ned i färsen tillsammans med rivet skal av 1/2 lime, currypaste, Worcestershire-sås, soja och olja. Krydda med svartpeppar och ev salt (efter smak).
Forma tjocka biffar i stekpannan och stek i olja på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida, gärna under lock för att behålla saftigheten i fisken. Obs, vänd dem endast 1(!) gång. Stick försiktigt i dem med gaffel för att se till att de är genomstekta.
Sweetchili-slaw:
Blanda vitkål, morot, creme fraiche, majonnäs, vinäger, sweetchili-sås och salt/peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens, allt efter egen preferens.
- Servera burgarna med fullkornsbröd, ärtskott, sweetchili-slaw, tomat och lök!
Liknande recept
Kommentarer (0)