Mitt "basic-recept" på en mustig, lättlagad, nyttig och supergod fiskgryta som du kan variera eller utöka som du vill med egna grönsaker, rotfrukter och kryddor. :) Prova, den är smaskig!
Ingredienser
400 g torskfilé eller t ex sej
10-12 medelstora potatisar
2-3 tärningar grönsaksbuljong
1 purjolök, strimlad
1 gul lök, hackad
1 kg morötter i slantar
Vitpeppar
Svartpeppar
Lite curry eller vitlökspulver efter smak (valfritt)
Instruktioner
- Skala och koka potatisen hel med buljongtärningarna i ca 1½-2 l vatten (beroende på mängden buljong och på hur stark du vill ha grytan) i 15 minuter.
- Hacka under tiden den gula löken, strimla purjolöken och skär de skalade morötterna i slantar. Tillsätt sedan löken och morötterna och krydda med svart-, och vit-peppar och lite curry (ev. vitlökspulver). Koka upp i ytterligare 10 minuter.
- Tillsätt avslutningsvis torskfilén i bitar och koka/sjud i ca 10 minuter till. Krydda mer efter tycke och smak.
Låt gärna grytan dra en stund på låg värme och rör runt lite. Servera med ett gott bröd till, t.ex vitlöksbaguetter!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Super gott till hemlagat bröd!
Hej Ullis! Din Torsk och Potatisgryta är helt klart en stor favorit! :) Mkt lätt att tillaga, nyttig och så himla god!!
Tyvärr inget speciellt, jag vill ha lite mer "spännande" smaker