Potatisgryta med kyckling och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Jag tycker om potatis och kyckling tillsammans med curry.

Ingredienser

  • 750 g Kok potatis , skalad och tärnad
  • 1 purjolök , skivad
  • 1 msk curry
  • 600 g kycklinglårfilé , delade i fyra delar
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 200 g cocktailtomater , delade
  • olja till stekning
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg potatisen och purjolöken i en kastrull med olja och fräs några minuter med curry tills potatisen och purjon mjuknar men inte får färg. Stek kycklingen i en stekpanna, ett par minuter på varje sida tills den fått fin färg och lägg över den i kastrullen. Tillsätt kokosmjölken, kycklingbuljongen och smaka av med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 15 minuter. Lägg i tomaterna och koka ytterligare några minuter. Servera gärna grytan med thaibasilika

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tantdrake 8 mars 2008

    Veckomenyns torsdagsmiddag hittade jag hos dej. Det här var riktigt gott! Det kändes annorlunda med potatis till kokosmjölken och curryn. Ändrade lite mängder i receptet och gjorde två portioner bara. Dessutom tog jag vanlig bröstfilé för det hade jag i frysen. Det här gör jag om! Tack för receptet! // Pia

    Anna-Malin 2 december 2010

    Det var jättegott! Jag ändrade i princip inte på någontin mer än att tog vanliga kycklingfiléer istället och så delade jag potatisarna i halvor bara. Blev som sagt hur gott som helst.

    MrsC 2 december 2010

    Tack - Det var roligt att höra att det smakade gott :-) Hälsningar Pia :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben