Kyckling- och potatisgryta

Serverar: 4 portioner

Allt i ett gryta, praktiskt och gott!

Ingredienser

  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • Matfett till stekning
  • 1 stor kyckling, delad i 8 delar, eller Kycklingdelar, motsvarande mängd
  • 2 msk vetemjöl
  • Apelsinsaft, av 2 apelsiner
  • Citronsaft, av 2 apelsiner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 1 tsk kryddnejlikor, hela
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 kanelstänger
  • Vatten
  • 8-10 potatisar, i klyftor
  • 1 citron, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • Instruktioner

    Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben