Tostadas

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

Mexikansk festsmörgås på svenskt vis

Ingredienser

  • 12 skivor smörgåsgurka
  • 4 skivade eller hackade rädisor
  • 2-3 blad tunt strimlad isbergssallad
  • 12 skivor inlagda jalpeños
  • 1/2 hackad färsk tomat
  • Riven ost
  • 1 burk, 340-400 gram konserverade bönor, svarta, borlotti, eller kokta pintos
  • 4 Santa Maria Mini taco tubs
  • (Skivad smörgåsgurka används här istället för inlagda grishasar. Jalapeños skivorna används istället för dillgurka i saltlag med vitlök och röd starkpeppar)
  • Instruktioner

    1. Förbered grönsakerna. Ta ut gurk- och jalapeño skivor ur burkarna och lägg dem på något, t ex insidan av respektive burklock, för att dräneras lite. Skiva eller hacka 3-4 rädisor, ett par blad isbergssallad, och en halv tomat.
    2. Sköj bönorna ett par gånger. Jag använder locket till burken för att hålla bönorna på plats. Häll bönorna i en liten stekpanna och värm på högsta värmen. Häll på lite vatten, och när det börjar koka, mosa bönorna med en sked eller trägaffel. Om det blir för tjockt, häll på lite mer vatten. Konsistensen bör vara lik tjock potasismos. Stäng av plattan, men låt bönorna småputtra.
    3. Värm 4 Santa Maria Mini taco tubs, upp och ner på en pappershanduk i micron i en minut.
    4. Bre bönor i botten av 'taco båtarna" . Jag använder en halv burk till 4 taco tubs. I varje taco tub läggs 2-4 skivor smörgåsgurka, rädisor, isbergssalld, 3 skivor jalapeños, i den ordningen.
    5. Lägg de 4 tubs på en tallrik, riv ost över dem och täck med hackad tomat.
    6. Njut av en annorlunda varm smörgås! Vid fester serveras vanligen Tostadas, Tacos och Enchiladas, och Sopa de arroz, ris, och massor med olika 'salsas'.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben