När vi bodde i Guatemala åt man detta på tostadas, friterade majstortillas. Mina barn kallade det choklad, eftersom de mörka bönor som användes gjorde att röran till färgen såg ut som choklad.
Ingredienser
1 burk bönor el motsvarande mängde hemkokta (du kan använda i princip vilken sorts bönor som helst)
1 liten lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk olivolja
2 msk vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
1 krm chile ancho-pulver
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i stekpanna tills den blir genomskinlig. Tillsätt bönorna och fräs lite till. Häll över fräset i matberedare. Tillsätt olja, lite vatten och kryddorna. Mixa allt tills det blir slätt. Tillsätt mer olja eller vatten och smaka av kryddningen. Lägg upp i en vackert färgad skål (färgen på röran kan vara lite småtråkig särskilt om man använt ljusa bönor). Garnera med en grön liten kvist timjan eller annan krydda.
- Servera med halvgrovt rostat bröd, okryddade tortillachips eller liknande.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott, men så älskar jag ju bönor.