Bönröra - Refried beans

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

När vi bodde i Guatemala åt man detta på tostadas, friterade majstortillas. Mina barn kallade det choklad, eftersom de mörka bönor som användes gjorde att röran till färgen såg ut som choklad.

Ingredienser

  • 1 burk bönor el motsvarande mängde hemkokta (du kan använda i princip vilken sorts bönor som helst)
  • 1 liten lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chile ancho-pulver
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i stekpanna tills den blir genomskinlig. Tillsätt bönorna och fräs lite till. Häll över fräset i matberedare. Tillsätt olja, lite vatten och kryddorna. Mixa allt tills det blir slätt. Tillsätt mer olja eller vatten och smaka av kryddningen. Lägg upp i en vackert färgad skål (färgen på röran kan vara lite småtråkig särskilt om man använt ljusa bönor). Garnera med en grön liten kvist timjan eller annan krydda.
    2. Servera med halvgrovt rostat bröd, okryddade tortillachips eller liknande.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    tommy1968 12 juli 2009

    Gott, men så älskar jag ju bönor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben