Tostada med poké-ceviche

Serverar: 10 portioner

Frasig tortilla toppad med en rå laxröra som flörtar med både en peruansk ceviche och den trendiga hawaiianska rätten poké. Fritera gärna tortillan en dag i förväg.

Ingredienser

  • 10 mjuka majstortillas
  • 1 liter neutral rapsolja
  • 1 mogen mango
  • ½ gurka
  • 4 salladslökar
  • 600 g skinnfri färsk lax i bit (salma eller fröya)
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 dl hackad färsk koriander
  • 2 msk rostade svarta sesamfrön
  • Servering
  • Eventuellt salsa
  • Eventuellt avokado
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull till 170-180 grader. Dela varje tortillabröd i 4 bitar. Fritera tortillabröden i omgångar så att de blir krispiga. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    2. Skala och skär mango och gurka i små tärningar. Skiva salladslöken tunt. Skär laxen i cm-stora tärningar. Blanda majonnäs, sesamolja, soja och limejuice i en skål. Rör ner mango, gurka, salladslök, lax och koriander strax före servering.
    3. Toppa de friterade tortillabröden med laxröra och svarta sesamfrön. Servera gärna med salsa och avokado.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben