Frasig tortilla toppad med en rå laxröra som flörtar med både en peruansk ceviche och den trendiga hawaiianska rätten poké.
Fritera gärna tortillan en dag i förväg.
Ingredienser
10 mjuka majstortillas
1 liter neutral rapsolja
1 mogen mango
½ gurka
4 salladslökar
600 g skinnfri färsk lax i bit (salma eller fröya)
3 msk majonnäs
1 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk färskpressad limejuice
2 dl hackad färsk koriander
2 msk rostade svarta sesamfrön
Servering
Eventuellt salsa
Eventuellt avokado
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en kastrull till 170-180 grader. Dela varje tortillabröd i 4 bitar. Fritera tortillabröden i omgångar så att de blir krispiga. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Skala och skär mango och gurka i små tärningar. Skiva salladslöken tunt. Skär laxen i cm-stora tärningar. Blanda majonnäs, sesamolja, soja och limejuice i en skål. Rör ner mango, gurka, salladslök, lax och koriander strax före servering.
- Toppa de friterade tortillabröden med laxröra och svarta sesamfrön. Servera gärna med salsa och avokado.
Liknande recept
Kommentarer (0)