Dillpaj med matjessillröra

Serverar: 8-10 portioner

Kall paj som passar ex till midsommarbuffén.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk dill, torkad
  • 3 msk snaps
  • Fyllning
  • 300 g matjessillfiléer
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 1/2 purjolök, tunt skivad
  • 1 syrligt äpple, skalat och fint tärnat
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • 1 knippa rädisor
  • Ca 50 g machésallat
  • Instruktioner

    1. Hacka samman vetemjöl, smör och dill med en kniv eller mixa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps och arbeta snabbt ihop till en degboll.
    2. Lägg degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck ut den med handen. Låt pajformen stå i kylen, ca 30 minuter.
    3. Nagga med en gaffel och grädda pajskalet, ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet kallna.
    4. Skär matjessillen i tunna bitar och blanda med schalottenlök, purjolök, äpple, dill, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Fördela sillröran i pajskalet vid serveringen och dekorera med ansade och delade rädisor i mitten och machésallat runt kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mattjejen 19 juni 2009

    Provade den här pajen idag (midsommarafton)... Å vilken god paj!!! Kan nästan inte sluta äta... Röran tror jag e jättegod på hård smörgås å då gärna det tunna Fäbodsknäcket... Kommer absolut att göra den fler gånger...

    mattjejen 11 juni 2010

    Gjorde den här röran till min sons konfirmation. Serverade den som mingel med Leksands Fäbodknäcke. Alla tyckte det var supergott! Tack för ett toppenrecept som jag kommer använda ofta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben