Tomat- och dillpaj med räkor.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En lite lyxigare matigare bjudpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk vatten
  • Tomatsås
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 msk dillfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitt vin el ½ tsk socker
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche, lätt
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 200 g grekisk fetaost
  • 200 g skalade frysta räkor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den svalt. Hetta upp oljan i en panna och häll i tomatkrosset. Sänk värmen, tillsätt dillfrö, salt , vin/socker. Koka ihop i ca 10 min tills såsen tjocknat lite. Låt den svalna. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, salt, peppar och tomatsås. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter och förgrädda ca 10 min. Fyll pajskalet med kuber av fetaost och tinade skalade räkor. Häll i äggblandningen och grädda i ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben