Djävulsägg

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Ett gott och annorlunda sätt servera ägg på. Passar utmärkt till buffebordet.

Ingredienser

  • 4 st sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 10 svarta kärnfria oliver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 grön chili eller tabasco efter smak
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 brk tonfisk i olja á 170 g
  • 6 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka äggen, de skall vara hårdkokta, kyl dem snabbt med kallt vatten. Skala och dela äggen på mitten, tag ut gulan försiktigt, så inte vitan skadas, de skall användas sen till att fyllas. Låt tonfisken rinna av, men spara 1-2 msk av oljan, skall användas sen.
    2. Lägg i en mixer, sardeller, tonfisk avrunnen, oliverna, kapris, 1 msk hackad persilja, den gröna chilin, äggulorna och 0,5 tsk paprikapulver, tillsätt olivoljan som sparats från tonfiskburken och kör det till en mjuk slätt blandningen. Smaka av med ev. salt och peppar. Tänk på att inte göra den för lös eller för fast, då dem skall kunna spritsas.
    3. Fyll en sprits med blandningen och spritsa det i äggvitehalvorna och strö över lite paprika och hackad persilja.
    4. Tips: Om blandningen blir lite för lös, blanda i lite ströbröd, eller om den blir för fast, lägg i lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben