Devilled eggs / Djävulsägg

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Goda, men starka ägg som kan serveras som del i måltid, buffé eller bara som snacks.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 3 msk creme fraiche
  • 1 tskdijonsenap
  • 1/3 lök
  • 1/3 röd paprika
  • bacon, ca 1 skiva per ägg
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Knaperstek baconet., låt rinna av på hushållspapper. Hårdkoka äggen. Lår svalna och dela dem sedan på längden och gröp ur gulorna försiktigt. Finhacka lök och paprika. Blanda med crème fraiche och dijonsenap, och äggulorna. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka smeten i ägghalvorna, pudra lätt med cayennepeppar. Lägg en halv skiva bacon på varje ägghalva, eller hacka baconet och strö över hacket.
    2. Tips: Man kan använda nästan vilka "hårda" grönsaker man vill i smeten; selleri, kålrot, morot, purjolök. Man tar det man tycker om!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben