Förlorade ägg - Poached egg

Serverar: 2 portioner

Det är lätt att förlora ägg i en poaching-pan...den godaste helg-frukosten! God brunch likaså med korv eller andra tillbehör du tycker om.

Ingredienser

  • 5 ägg, medium eller small
  • Smör
  • 5 skivor rostat bröd
  • 10 skivor skinka
  • 2 tomater
  • Salt
  • Saltpeppar från kvarn
  • 1 poaching-pan
  • Instruktioner

    1. Smöra äggformarna i pannan med lite smör. Knäck äggen i formarna.
    2. Häll lite vatten i pannan mindre än hälften av pannan. För mycket vatten gör att vattnet kokar upp på äggen.
    3. Lägg formarna i pannan. Sätt på locket.
    4. Låt vattnet koka upp och koka äggen max 2-3 minuter.
    5. Lägg två skivor skinka på varje brödskiva och lägg de pocherade äggen ovanpå.
    6. Salta och peppra äggen efter smak. Servera med tomater stekta eller färska.
    7. Det är lätt att förlora ägg i en poaching-pan...det är en så god helgfrukost! Vi köpte vår panna hos Duka för några år sedan. Har du vägarna förbi England köp en "poaching-pan" det är en frukost -värd investering! När vi har gäster är det är "Poached egg" som är önskefrukosten...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben