Djävulska revben

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Hett och gott

Ingredienser

  • 1 ½ kilo revben
  • 1 liten grovhackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade och finhackade chilifrukter
  • 5 dl tomatsås
  • ½ dl hårt packat farinsocker
  • 4 dl mörkt öl
  • Instruktioner

    1. Skär revbenen i bitar, med tre eller fyra revben i varje bit.
    2. Lägg lök, vitlök och chili i matberedaren och kör tills blandningen är finhackad. Tillsätt tomatsås, socker och öl och kör tills alltsammans är blandat.
    3. Häll såsen i en stor stekpanna. Lägg i revbenen och koka upp. Sänk värmen och sjud i 1 timme. Revbenen skall vara täckta av såsen. Vänd dem då och då.
    4. Smaka av såsen och tillsätt mer chili, om så önskas. Flytta revbenen till en låg form , som inte är av metall. Täck över och ställ den i kylskåpet i flera timmar eller över natten.
    5. Torka av revbenen. Spara såsen. Lägg köttet på en förvärmd inoljad grill. Grilla på hög värme i ungefär 15 minuter, vänd och pensla köttet med marinaden då och då.
    6. Om så önskas kan man värma resten av marinaden i en stekpanna tills den kokar och sedan sjuda i 5 minuter. Servera den tillsammans med revbenen.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben