Djupfryst crème fraiche-tårta
En frisk tårta som kan förberedas långt i förväg och bara plockas fram ur frysen en halvtimme före servering. Servera som dessert eller till kaffe. Till den här tårtan behöver du en form med löstagbar botten.
Ingredienser
8-10 krossade digestivekex
75 g smält smör
4 äggulor
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 citroner
1 lime
4 dl créme fraiche
4 äggvitor
3 dl vispad grädde
Bärkompott
2 dl hallon
1 dl jordgubbar
1/2 dl florsocker
Instruktioner
- Krossa digestivekexen, antingen i mixer, matberedare eller i en mortel. Smält smöret. Blanda krossade digestivekex med smält smör och tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar botten.
- Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda ihop äggulor, socker, vaniljsocker, skal och saft av citron och lime och crème fraiche. Rör ihop tills sockret har löst sig.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vispa grädden. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna och den vispade grädden i smeten. Häll i smeten i formen och ställ in den i frysen.
- Rårörd bärkompott:
Mosa hallonen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med florsocker. Servera till tårtan.
Liknande recept
Kommentarer (0)