Djupfryst crème fraiche-tårta

Serverar: 10 portioner

En frisk tårta som kan förberedas långt i förväg och bara plockas fram ur frysen en halvtimme före servering. Servera som dessert eller till kaffe. Till den här tårtan behöver du en form med löstagbar botten.

Ingredienser

  • 8-10 krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 äggvitor
  • 3 dl vispad grädde
  • Bärkompott
  • 2 dl hallon
  • 1 dl jordgubbar
  • 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen, antingen i mixer, matberedare eller i en mortel. Smält smöret. Blanda krossade digestivekex med smält smör och tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar botten.
    2. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda ihop äggulor, socker, vaniljsocker, skal och saft av citron och lime och crème fraiche. Rör ihop tills sockret har löst sig.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vispa grädden. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna och den vispade grädden i smeten. Häll i smeten i formen och ställ in den i frysen.
    4. Rårörd bärkompott: Mosa hallonen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med florsocker. Servera till tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben