Dragonkaka

Det här receptet fick jag 1988. Det härstammade från det forna Jugoslavien. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 225 g socker
  • 225 g smör
  • 225 g vetemjöl
  • ¾ msk bakpulver
  • 1 knippe (ca 2 dl) färsk dragon
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker poröst. Smält smöret och låt svalna. Mixa sedan dragon med smöret. Rör ihop alla ingredienserna till en smed och häll i en smord och bröad långpanna.
    2. Grädda ca 30 min i 150 ° - 175 ° i mitten av ugnen. Pudra över med florsocker när kakan svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 1 augusti 2008

    Mycket god och lättgjord kaka med annorlunda smak av dragon. Ser festligt ut med pudrat florsocker ovanpå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben