Drottningens cheesecake

Serverar: 15 portioner

Nu är sommaren här med förhoppnings många soliga dagar som ger härliga solmogna bär. Passa på att prova denna cheesecaken med blåbär och hallon i sommar.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör el margarin
  • Fyllning
  • 150 g halvtinade blåbär
  • 150 g halvtinade hallon
  • 600 g färskost, t.ex. philiadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning 2
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen för hand genom att lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel, eller i en matberedare med kniven isatt.
    2. Smält matfettet och blanda det med kexsmulorna till en massa.
    3. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Gör fyllning ett : Blanda blåbär, hallon, färskost, ägg och socker i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop allt till en jämn smet.
    5. Häll blåbär och hallonfyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    6. Gör fyllning två: Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
    7. Ta ut pajen ur ugnen och bred crème fraichefyllningen ovanpå drottningfyllningen. Grädda cheesecaken ytterligare 5 min. Låt den svalna och garnera sedan med färska blåbär och hallon.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    SimoneLZ 5 april 2010

    Mmmmm precis som jg alltid drömt om =) Närmare himmlen kommer man inte =) Blev en riktigt stor succsé och perfekt avslutning på middagsbjudning!!!

    pheppi 31 maj 2011

    Tack för ett mycket uppskattat cheesecake recept=) Bilden är min variant på kakan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben