Drottningkaka

Serverar: 12 portioner

Innehåller väldigt lite socker per bit, bra för diabetiker och även alla andra.

Ingredienser

  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 200 g hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar botten. VIspa ägg och socker pösigt. Häll i matfett och havregryn.
    3. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Vispa ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen, lite tjockare mot kanterna. Häll bären på kakan men lämna en kant runtom.
    4. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben