Ljuvligt god drottningkaka med hallon, blåbär och mandelmassa.
Ingredienser
2 ägg
1 ¾ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa (riven)
125 g blåbär
125 g hallon
100 g smör (kallt)
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål.
Rör ner blandningen i äggsmeten och bred ut i formen.
Fördela hallon och blåbär över smeten.
Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över bären som ett täcke.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Låt den svalna något före serveringen.
Sikta över florsocker.
Låter gott! Fast allt med mandelmassa är iofs gott..
Väldigt god och enkel att göra. Uppskattades av alla!