Drottningkaka med mandelmassa.

Serverar: 8 portioner

Ljuvligt god drottningkaka med hallon, blåbär och mandelmassa.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa (riven)
  • 125 g blåbär
  • 125 g hallon
  • 100 g smör (kallt)
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner blandningen i äggsmeten och bred ut i formen. Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över bären som ett täcke. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt den svalna något före serveringen. Sikta över florsocker.
    2. Servera kakan med vispad gräddde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    johanniee 18 oktober 2010

    Låter gott! Fast allt med mandelmassa är iofs gott..

    isabellnilsson 22 november 2010

    Väldigt god och enkel att göra. Uppskattades av alla!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben