Drottningkaka i långpanna
Serverar:
35 portioner
Detta är verkligen en kaka för drottningar!
Ingredienser
400 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
1 ägg
200 g margarin el smör
Fyllning
Blåbär
Hallon
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och ägg och arbeta degen så den blir grynig. Lägg drygt hälften av smuldegen i en smörad och bröad långpanna (25x35 cm), strö blåbär och hallon över hela kakan och täck med resten av smuldegen.
Grädda ca 25 minuter, 185 grader.
Skär i lämpliga rutor, servera gärna glass till.
Liknande recept
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Makaronipizza i långpanna
3.9
4-6
11
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Ingers långpanna
4.5
8-10
19
Morot- och solrosbröd i långpanna
4.4
1 h 30 min
24
13
Berits "wienerbröd" i långpanna
4.7
20-25
41
Kommentarer (1)
marika3
5 juli 2008
Hur mycket smör?
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Hur mycket smör?