Drottningkaka i långpanna

Serverar: 35 portioner

Detta är verkligen en kaka för drottningar!

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 200 g margarin el smör
  • Fyllning
  • Blåbär
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och ägg och arbeta degen så den blir grynig. Lägg drygt hälften av smuldegen i en smörad och bröad långpanna (25x35 cm), strö blåbär och hallon över hela kakan och täck med resten av smuldegen.
    2. Grädda ca 25 minuter, 185 grader.
    3. Skär i lämpliga rutor, servera gärna glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marika3 5 juli 2008

    Hur mycket smör?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben