Drottningtårta

Tårta med vanlig tårtbotten, drottningsylt, marsankräm. Garnerad med grädde, hallon, blåbär och garneringsgelé.

Ingredienser

  • 1 st tårtbotten 3 delad köpt eller egen
  • Fyllning 1
  • 1,5 dl drottningsylt
  • Fyllning 2
  • 2 marsanpulver för kokning (brev)
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl socker
  • Garnering
  • 4 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 näve hallon
  • 1 näve blåbär
  • Garneringsgelé
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl Gelésocker Multi
  • Instruktioner

    1. Ta en färdig 3-delad tårtbotten eller baka en själv. Börja med att koka marsankrämen enligt förpackning, låt kallna. (1 brev är ca. 1,5 msk)
    2. Vispa 4 dl grädde tillsamman med florsocker.
    3. Bred ut drottningsylt (hallon och blåbär) på första lagret. Ta ca. 1,5 dl av den vispade grädden och bred på drottningsylten.
    4. Lägg på nästa bottendel och bred ut marsankrämen. Lägg locket på. Fördela hallon och blåbär på locket.
    5. Blanda gelésocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i 0,5 minut. Låt svalna. Håll koll på gelén , när den börjar tjockna skeda ut den på bären.
    6. Låt stelna helt. Spritsa grädde runt kanterna och en bit in på tårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort min bild från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben