Tårta med vanlig tårtbotten, drottningsylt, marsankräm. Garnerad med grädde, hallon, blåbär och garneringsgelé.
Ingredienser
1 st tårtbotten 3 delad köpt eller egen
Fyllning 1
1,5 dl drottningsylt
Fyllning 2
2 marsanpulver för kokning (brev)
3 dl mjölk
0,5 dl socker
Garnering
4 dl grädde
1 msk florsocker
1 näve hallon
1 näve blåbär
Garneringsgelé
1,5 dl vatten
1,5 dl Gelésocker Multi
Instruktioner
- Ta en färdig 3-delad tårtbotten eller baka en själv.
Börja med att koka marsankrämen enligt förpackning, låt kallna. (1 brev är ca. 1,5 msk)
- Vispa 4 dl grädde tillsamman med florsocker.
- Bred ut drottningsylt (hallon och blåbär) på första lagret. Ta ca. 1,5 dl av den vispade grädden och bred på drottningsylten.
- Lägg på nästa bottendel och bred ut marsankrämen. Lägg locket på. Fördela hallon och blåbär på locket.
- Blanda gelésocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i 0,5 minut. Låt svalna. Håll koll på gelén , när den börjar tjockna skeda ut den på bären.
- Låt stelna helt. Spritsa grädde runt kanterna och en bit in på tårta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vänligen plocka bort min bild från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli