Drottningtårta med mandelmassebotten

Serverar: 8 portioner

Glutenfri, god tårta med härlig smak av mandelmassa. Om man inte har små formar kan man fördela smeten i två lite större formar.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ dl potatismjöl
  • Blåbärsgrädde
  • 2 dl blåbär
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 2 msk socker
  • Hallongrädde
  • 1 dl hallon
  • 1-2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Blåbär
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i 3 mindre formar med löstagbar form, ca 16 cm. Eller grädda en i taget.
    2. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop äggen. Rör ihop med mandelmassan, citronskal och potatismjöl. Fördela smeten i formarna. Grädda längst ner i ugnen i 15-20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Lossa från form direkt och låt svalna.
    3. Blåbärsgrädde: Mixa eller mosa blåbären. Använd bara lite av saften i grädden tills färgen är ljust lila. Smaka eventuellt av med socker. Vispa tjockt. Rör eventuellt ihop blåbärsmoset som blir över med lite socker.
    4. Hallongrädde: Mosa hallonen och smaka av med socker. Vispa upp grädden och vänd ner hallonen.
    5. Montering: Bred ett lager blåbärsgrädde på den första bottnen. Placera nästa tårtlager över. Bred ett lager hallongrädde. Lägg på sista tårtbottnen. Smeta ut blåbärsröran. Bred ett lager blåbärsgrädde över. Garnera med blåbär och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben