Hallonmoussetårta med mandelmassebotten.

Serverar: 12 portioner

Tid: 5 timmar

Ljuvlig och smakar som den är köpt på maxibageriet, går också att göra med browniebotten.

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 5 äggvitor
  • Fyllning
  • 6 gelatinblad
  • 300 g hallon, frysta
  • 2 msk hallonsaft
  • 4 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassan och äggvitorna en och en klicka ut på en 24 sm bred löstagbar kakform. Grädda på 200 grader i ca 30-40 minuter. Låt bottnen kallna.
    2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med saft och passera dem genom en sil. Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.
    3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.
    4. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.
    5. Ta ut tårtan ur formen direkt när de kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårtan stå framme 30 min innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben