Lyxig hallonmoussetårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar

Nu är den bakad och klar. Vilken fest det blev. Jag ändrade lite i orginalreceptet. Jag tillsatte hela hallon. Jag tror det blir bättre med färska bär än med de frysta som jag använde. Den här härliga tårtan behöver inte gräddas utan stelnar i kylen. Kom bara ihåg att ta fram den i god tid före servering.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 400 g hallon, färska/frysta
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon, helst färska
  • Till dekoration
  • 1 tsk smör
  • ½ dl flagad mandel
  • 2 msk vinbärsgelé, svart
  • 10 hallon, färska
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och mixa med digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
    2. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme.
    3. Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen. Låt stå kallt i 10 minuter i kylen.
    4. Tag ut tårtan, droppa i de hela hallonen så att de sjunker sakta utan att alla hamnar i botten. Tag ut tårtan ur kylen ca 20 minuter före servering.
    5. Rosta mandelflagorna i smöret och stick in runt tårtans kant. Lägg på hallonen på tårtan och rör geléet mjukt, pensla på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben