Hallonmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En lättgjord, fräsch och fruktig hallonmoussetårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ¾ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Mousse
  • 250 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i ägg och sockerblandningen.
    3. Häll i en form med löstagbar kant 24 cm. Grädda i nedre del ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Låt den kallna på gallret.
    4. Mousse: Passera hallon genom en sil. Lägg gelatin i kallt vatten i ca 5 min.
    5. Blanda hallonpure med yoghurt, florsocker och limeskal.
    6. Värm lite av blandningen i en kastrull. Låt gelatinbladen smälta där. Blanda med resten av hallon och yoghurtblandningen.
    7. Vispa grädde till fast skum och vänd ner i hallon och yoghurt blandningen.
    8. Lägg botten tillbaka i den diskade formen. Fördela mousse ovanpå. Ställ kallt minst 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kristinfahl 14 november 2012

    Kan man använda frysta hallon?

    kastela 14 november 2012

    Man kan använda fryst hallon. Tina upp de bara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben