Hallonmoussetårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Glutenfri

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 st äggvita(or)
  • Fyllning
  • 6 st gelatinblad
  • 300 g frysta hallon
  • 2 msk likörer, hallon
  • 4 st äggula(or)
  • 3 dl florsocker
  • 0,6 l grädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och rör ner äggvitorna en och en. Häll smeten i en smord 23 cm form med löstagbar kant.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna i formen, innan den tas ut. Diska formen och lägg tillbaka kakan i formen.
    3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.
    4. . Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.
    5. Droppa i karamellfärgen en droppe åt gången tills moussen fått en vackert ljusrosa nyans.
    6. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.
    7. Ta ut tårtan ur formen direkt när den kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårtan stå framme 30 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben