Tårtan blir bäst om den görs dagen före. Botten kan göras i god tid och frysas, men även hela tårtan kan stå klar i frysen och garneras när den är fryst. Tina den i kylskåp minst 5 timmar. En mycket god tårta :)
Perfekt till kalaset eller när man är många gäster eftersom receptet är för två tårtor. Ger ca. 24 bitar.
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
200 g kokos, riven
½ dl kakao
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver
Hallonmousse
1 kg hallon, frusna
10 gelatinblad
2 äggvitor
3 dl strösocker, (2 dl + 1 dl)
4 dl vispgrädde
2 lime, skal och saft (valfritt, jag hade inte i min tårta)
Garnering
100 g mörk choklad
Rosor och band
Rättelse: Ber om ursäkt, glömde skriva att receptet ger 2 tårtor. /Mvh bikbok
Detta är en jättegod tårta, gjorde den när sonen tog studenten. Mums:)