Hallonmoussetårta

Serverar: 6-8 portioner

Hallonmoussetårta

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 400 g färska eller frysta hallon
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Vispgrädde
  • Dekoration
  • Pensla lite smält gelé över eller
  • garnera med några färska
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och mixa med digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen.
    2. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben