Hallonmoussetårta

Serverar: 6-8 portioner

Hallon, nötter, digestivkex och choklad, kan det bli godare? Denna tårta är dessutom enkel att göra - du behöver inte ens använda ugnen.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g (ca 7 st) digestivekex
  • ½ dl hasselnötskärnor
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kesella gourmet
  • ½ dl florsocker
  • Ca 200 g halvtinade , frysta eller färska hallon
  • Garnering
  • Ca 25 g ljus choklad
  • Ca 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen: Smält matfettet. Krossa kexen och hacka nötkärnorna, gärna i matberedare, men var för sig.
    2. Blanda det smälta matfettet med kexkrosset och nöthacket.
    3. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Se till att massan kommer upp 2-3 cm på kanten runt om.
    4. Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Låt ev spad rinna av från kesellan.
    5. Blanda kesellan med grädden och florsockret. Mosa hälften av hallonen lätt. Rör ner dem i fyllningen.
    6. Täck bottnen med fyllningen. Garnera med de hela, sparade hallonen. Grovriv de båda chokladsorterna direkt över tårtan.
    7. Lossa kanten på formen. Placera tårtan på ett fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben