Hallon, nötter, digestivkex och choklad, kan det bli godare? Denna tårta är dessutom enkel att göra - du behöver inte ens använda ugnen.
Ingredienser
Botten
100 g smör eller margarin
100 g (ca 7 st) digestivekex
½ dl hasselnötskärnor
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl kesella gourmet
½ dl florsocker
Ca 200 g halvtinade , frysta eller färska hallon
Garnering
Ca 25 g ljus choklad
Ca 25 g mörk choklad
Instruktioner
- Börja med bottnen: Smält matfettet. Krossa kexen och hacka nötkärnorna, gärna i matberedare, men var för sig.
- Blanda det smälta matfettet med kexkrosset och nöthacket.
- Tryck ut massan i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Se till att massan kommer upp 2-3 cm på kanten runt om.
- Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Låt ev spad rinna av från kesellan.
- Blanda kesellan med grädden och florsockret. Mosa hälften av hallonen lätt. Rör ner dem i fyllningen.
- Täck bottnen med fyllningen. Garnera med de hela, sparade hallonen. Grovriv de båda chokladsorterna direkt över tårtan.
- Lossa kanten på formen. Placera tårtan på ett fat och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)