Frusen hjortrondessert med mango

Serverar: 10 portioner

Mandelmassebotten och hjortronfyllning är en mumsig kombination tillsammans med mangon.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 2 msk saft av lime
  • 4 dl vispgrädde
  • 2-3 msk florsocker
  • 2 äggulor
  • 1½-2 dl hjortronsylt
  • Garnering
  • 1-2 dl hjortronsylt
  • ½ mango
  • Några jordgubbar
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och vispa ner äggen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, täck gärna botten med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Låt kallna.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Smält dem med ca 1 msk vatten och limesaften, låt svalna till simmig konsistens.
    3. Vispa grädde med florsocker tills den blir fast men inte grynig. Vispa ner äggulor och rör ner hjortronsylt. Rör ner gelatinlösningen i den inte alltför kalla fyllningen. Smaka av om mera limesaft behövs. Häll fyllningen över mandelbottnen i formen och bred ut det jämnt.
    4. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar. Vid servering, lossa bottnen och bred ett tunt lager hjortronsylt. Garnera med skalad, skivad mango och jordgubbar. Ta upp tårtan ca 30 minuter före servering.
    5. Genom att tårtan innehåller gelatin så håller den formen mycket längre. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben