Dubbla pepparkakor med pistagekräm och choklad

Serverar: 15 portioner

Tid: 40 minuter

Gottigott!!!

Ingredienser

  • 30 pepparkakor
  • 150 g mörk choklad 70%
  • Pistagekräm
  • 50 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 krm grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
    2. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
    3. Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
    4. Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
    5. Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben