Dubbla pepparkakor med pistagekräm och choklad
Serverar:
15 portioner
Tid:
40 minuter
Gottigott!!!
Ingredienser
30 pepparkakor
150 g mörk choklad 70%
Pistagekräm
50 g osaltade, skalade pistagenötter
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 citron, finrivet skal
1 krm grön karamellfärg
Instruktioner
Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.
Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna.
Liknande recept
Cake pops med pepparkaka och vit choklad
12
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!