Dulce de leche-pannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Så himmelskt gott. En pannacotta med kola smak.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • Ca 200 g (1/2 burk) dulce de leche (kondenserad mjölk som har kokat i vatten i 2 timmar)
  • 2 gelatinblad
  • Garnering
  • Hallon
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka burken med den kondenserade mjölken i en stor panna med vatten, jag kokade i 2 timmar och tyckte det blev perfekt. Vattnet ska hela tiden täcka burken annars kan det bli till att skura köket. Efter att burken har kokat ska den kylas i kylskåpet och där kan man förvara den i flera dagar.
    2. Lägg gelatinet i blöt.
    3. Låt grädde och dulce de leche koka upp under omrörning i en kastrull.
    4. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt gräddblandningen svalna lite innan du häller upp i fyra dessertskålar. Låt stelna i kyl i minst 2 timmar.
    5. Dekorera pannacottan valfritt, ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben