Dumlekaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och enkel att göra

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Dumlesmet
  • 125 g smör
  • 1 dl grädde
  • 15 dumlekolor
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst Blanda i vetemjöl, kakao, bakpulver, kokande vatten Grädda kakan i 175 grader 30-35 minuter
    2. Dumlesmet: Koka ihop smör, grädde, dumlekolor Blanda i vaniljsocker
    3. Dela kakan på mitten och bred på hälften av Dumlesmeten. Lägg ihop de båda delarna och bred resten av smeten på överdelen. Servera med en klick grädde

    Liknande recept

    4.7
    1 h
    20
    46

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben