Dumlekaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Sött och gott

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 - 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 10 - 15 st dumlekola
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och kanel i en separat skål. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken och rör om tills smeten blir jämn och slät. Hacka dumlekolorna i bitar och häll i smeten. Rör om försiktigt så allt blandas. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i ugnens nedre del i ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i ca 10 minuter när du tagit den ur ugnen. Stjälp sedan upp kakan på ett fat och låt svalna under en handduk i 20 minuter innan servering.

    Liknande recept

    4.7
    1 h
    20
    46

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben