Emilias apelsinchutney

Tid: 10 minuter

Annorlunda men god!

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 2 äpplen
  • 1 fänkål
  • 10 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 st färsk eller torkad röd chili
  • 3 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Strimla fänkål och purjolöken. Skala och hacka vitlök och ingefära. Strimla lite chili. Skär äpplet i stora tärningar. Skala och filéa apelsinen.
    2. Fräs allt utom apelsinen i kastrull med olja så de mjuknar lite, cirka 3-4 minuter. Tillsätt apelsinen och vinägern.
    3. Fräs en stund till. Häll upp i en liten skål och riv över apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben