Emils Festgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god kassler

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • ½ burk champinjonkräm ( 185 g )
  • 1 burk skivade champinjoner ( 200 g )
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ - 2 dl chilisås eller tomatketchup
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipulver
  • ev. 1-2 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor och lägg dem i två rader i en ugnssäker form.
    2. Bred över champinjonkrämen och strö över svampen.
    3. Vispa grädden och blanda den med chilisås och kryddor. Smaka av, krydda ev. mer och tillsätt sherryn.
    4. Bred chiligrädden över kasslern.
    5. Gratinera i mitten av ugnen i 175 - 200 grader ca. 30 min.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben