Festgratäng med kyckling och kassler

Serverar: 4 portioner

Gott, enkelt och snabbt!

Ingredienser

  • 200 g tillagat kycklingkött
  • 200 g kassler
  • 2 väl mogna tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • Malen vitpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär kyckling och kassler i strimlor och lägg i en ugnssäker form. Tärna tomaterna och lägg på. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
    3. Blanda samman crème fraiche och vin. Häll blandningen över kött och tomater i formen. Strö över riven ost. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.
    4. Servera till pasta eller ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monfo 15 juni 2009

    La in ett foto på hur det blev när jag gjorde denna rätt. Mycket god och bra Gi-rätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben