Emmas kakor

Dotterns favoritkaka.

Ingredienser

  • 250 gram mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g mörk choklad av valfri sort
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    Vispa smör och socker krämigt. Rör ner äggen. Blanda ner de andra torra ingredienserna. Hacka chokladen och blanda ner. Rulla in degen i bakplåtspapper. Frys i 30 minuter. Skär 1 cm tjocka bitar och grädda i 180 grader i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    kakmagen 16 augusti 2012

    Supergoda! Men lite krångliga att baka ut tycker jag. Blev ganska kladdigt för mig innan jag fick ut dom på plåten. Dom blir ganska platta så det behövs rätt så mycket plats för varje kaka på plåten om man inte vill att dom ska gräddas ihop. Men som sagt, supergoda! Väl värt att testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben