Emmas Smarriga Saffransräkor med apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept som jag kom över i Arlas kokbok och smakade riktigt bra!

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse saffran
  • Strimlat skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk timjan
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 krm peppar
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken med smöret i en stekpanna eller traktörpanna. Tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och cremé fraiche. Låt koka upp några minuter och lägg sedan ner räkorna.
    2. Servera med ris eller couscous, jag valde couscous. Kan tänka mig att pasta fungerar bra också.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    linnea23 9 januari 2011

    Ser ju fantastiskt goda ut måste jag säga! Det där måste jag absolut testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben